keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Kesän ensimmäiset vaunujutut

Piskuinen asuntovaununi on seissyt koko alkukesän varsin surkean näköisesti tallin vierustalla. Siitä puhkesi viime syksynä rengas alta ja siksi sitä ei ollut voinut kovasti tuosta siirrellä yhtään mihinkään, muuta kun ottaa sen verran irti seinästä, että sisälle on voinut vähän kurkkia. On ollut niin kiire muiden hommien kanssa, etten olut ehtinyt syventyä tähän projektiin ennen kun vasta ihan tässä viime viikolla pääsin vihdoin vähän alkuun.

Mielessä on ollut tehdsä sinne taas pieni keittiöremppa, niin kun välistä on ollut vähän jo tapana. Se on helpoin paikka pistää vähän uusiksi, kun muualta en vielä kovasti halua mitään alkaa muutella. Olin juuri ajatellut, että jos löytisi jostain sellaisen laattapintaisen Enso-levyn, niin kuinka ollakaan...

Sellainenhan löytyi vieläpä ihan parin päivän päästä siitä ideasta! Ja tietenkin lempipaikastani Suomen kasarmin aarteista Hämeenlinnasta. Ei maksanut paljoa ja on just tarpeeksi kämäsen näköinen, ettei tarvitse tuntea hirveää sääliä siitä, että aion maalata roiskauttaa tämän valkoiseksi, sillä ihan pikkaisen on liian punainen makuuni tällainen.

Vähän hassua sovitella sitä tuonne punaisena, mutta oli pakko edes yrittää nähdä miltä tuossa laattapinta sitten näkyisi ja voin sanoa, etten kyllä oikein mitään selvää tästä saa, kun niin on kaiken tiellä näin. Mutta eipä tämä koko palanen tuonne ole edes menossa, vaan vähän reilu puolet, sillä ajatus on toistaiseksi ollut laittaa sitä vain tuohon kaapin ja koriseinäkkeen alapuolelle. 

Mutta kaikki on vielä ihan ajatuksen asteella vasta sillä en ole vielä päässyt edes vaunua talven jäljiltä imuroimaan, kun niin kuumat ilmat taas napsahti. Olisi niin ihanaa jo vähän verhoja tuonne laittaa, mutta ei tuolla pysty nyt oleilemaan kun hetken kerrallaan päiväsaikaan.

Olisi toinenkin pikkuremppa vielä tehtävä ennen niitä sisustushommia, kun tämä etukulma on jostain vuosien varrella vähän vuotanut ja sen syy täytyisi koittaa tuolta alta esille kaivaa ja korjata samalla kun nämä pintalevyt tästä pistää uusiksi. Se on näissä semi-antiikkisissa kärryissä vähän sellaista, että saattaa se vesi päästä välistä jostain sisälle asti. Onneksi muualla ei (vielä) näy vastaavia ja tämä on (ehkä) suhteellisen nopsa tästä korjata.

Mutta ehdottomasti parasta nyt on, että vihdoin on uudet kumit alla taas! Kelpaa lähteä ajeluille sitten, kun nämä helteet vähän hellittää sen verran, että saan nuo sisätilat kuosiin ensin. Nyt voi sentään jo ruveta suunnittelemaan kesän reissujakin, kun on kuitenkin jo entrauksen alkuun päästy näiden uusien kumikiekkojen myötä.

Finally got new tires to my little caravan so I can start planning the little kitchen reno with this red board that I'm going to paint white first and to repair the damage on the front corner that has been leaking water inside for a while.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti