tiistai 14. toukokuuta 2024

Kesäverhojen valossa

Kun vihdoin alkaa olla öisinkin niin lämmintä, ettei ikkunoista enää vedä sain aikaiseksi ottaa paksut samettiset talviverhot alas olohuoneen ikkunoista ja siellä alla piileskelleet bambuverhot pääsevät taas oikeuksiinsa. Olin jättänyt ne sinne alle koko talveksi joten nyt ei tarvinnut muuta tehdä, kun pyyhkäistä pölyt pois pinnoista ja pistää narut näkösälle säätelyä varten.

Tykkään hirveästi tuosta miten valo siivilöityy noiden lävitse, tulee ihan sellainen hotellimainen fiilis, niin kuin olisi jossain kaukomailla. Ovat kuitenkin tarpeeksi tömäkät estämään paahteisimman auringon porotuksen, mutteivät kuitenkaan pimennä huonetta liikaa, vaikka päiväsaikaankin olisivat kokonaan kiinni. Telkkarin katsojalle oivalliset estämään tästä pohjoisikkunasta vastapäisen valkoisen talon heijastukset ja etelään antavasta isosta ikkunasta riittää alkuillasta, että on vain puoleenväliin suljettu. 

Iltapäivästä pitää olla bambuverhojen tässä ikkunassa kuitenkin aivan kokonaan auki, jotta pikkukoirot saavat nautiskella päiväunensa auringonsäteiden lämmössä. Kesemmällä näitä ei enää niinkään tarvitse säädellä, jollei kovin kova helle tule. Puihin kun tulee lehdet pihalla ei tähän huoneeseen enää niin liian suorasti paistele tai heijastele, että ihan alas asti pitäisi verhot laittaa, mutta nyt on kyllä hauska iltaisin fiilistellä tuolla säleiden siivilöimässä valossa.

Finally it's warm enough to take the winter curtains off these windows in the living room and use only these bamboo ones that were under there the whole winter. I just love how the light comes through them, it gives this room a nice resort-hotel-like-vibe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti