tiistai 23. heinäkuuta 2024

Vaunurempan vaiheita

Laitan tähän postauksen alkuun kuvan nätistä juustolautasesta, jonka tänään tein ruokavieraille, koska loput tämän postauksen kuvat eivät välttämättä ole niin kovin nättejä, vaan enemmänkin informatiivisia ja jos siellä jotakuta ei asuntovaununi remppa-asiat niin kiinnostele, niin tästä voi ottaa inspiksen kesäiseen ja helppoon juustolautaseen ja sivuuttaa nuo tulevat kuvat. Tähän ei siis tarvittu kun kolmea erilaista suht mietoa juustoa ja paljon isoja kirsikoita. Niin hyvää ja niin helppoa.

Ja sitten siihen vaunuremppa-asiaan:

Se on edennyt niin h i t a a s t i, vaikka ei ihan maailman isoin korjausurakka olekaan. Milloin on satanut liikaa, ollut liian kuuma, liian kostea tai muuten vaan muuta tekemistä. Mutta edistynyt se on jo silti ja tässä kerron siitä.

Tässä vaunun päätyseinässä alkoi jo muutama vuosi sitten näkyä pintalevyissä vähän merkkejä siitä, että ikkunan vierustoista vuoti vettä sisälle jostain kohti. En kuitenkaan niitä heti rynnännyt korjailemaan, koska se oli vähän odotettavissakin, että näin vanhasta vaunusta jostain välillä saumat falskaa. Nyt kun pintalevyt on poissa näkee selvästi minne vettä on päässyt tummuneista puupinnoista. Onneksi vain muutamasta kohti on puu lahonnut hajalle ja muualta, vaikka tummentunutta pinnasta onkin, on puu vielä aivan kovaa ja kuivaa. Tämä vaununen on nimittäin siitä ihana, että sen minkä kastuu niin kuivaa todella nopsasti, eikä oikeastaan mitään muhimaan jää.

Pari vuotta sitten falskasi tuo itse ikkunakin ja kasteli sen vieressä nukkujan rankkasateella niin hyvin, että saumasin koko luukun umpeen, mutta tuo vierusvuoto jäi silloin vielä huomiotta. Nyt kun tuo seinä avattiin näkyi heti missä kohti märkää on ollut ja syylliset löytyivät helposti vaunun ulkopinnoilta; Näistä saumalistoista oli vanhat tiivisteet hajonneet ja ne kun pistin uusiksi (saumausmassalla, kun ei varsinaisia tiivisteitä ollut) niin ei pitäisi enää tulla veden läpi näistä. 

Sisäpuolella kaikki pehmeät ja lahot puut kaiveltiin pois ja tilalle laitoin uutta ja vahvaa. Tässä kuvassa osa vielä saumattavana tuossa ikkunan alla. Ja sitten purettiin sängyn runko pois tieltä ja leikeltiin seiniin uudesta kovalevystä uudet pinnat.

Niitä saatiinkin sovitella sitten paikoilleen kerran jos toisenkin. Ylälevy meni helpommin, mutta alalevy pisti taas kovasti hanttiin tuossa muotoon painamisessa niin kun muistelin sen tehneen silloin ensimmäiselläkin kerralla. Mutta huomenna se saadaan siihen ja sitten pääsen sen naulaamaan kiinni ja maalaamaan ja sitten ei ole enää pitkä matka maaliin tämän projektin kanssa.

P:S. Ihana tuo teksti I <3 my caravan, jonka olen yksitoista vuotta sitten tuonne eristeeseen kirjoittanut. Hauska ylläri pintalevyjen alta ja yhä pätee tuo lause, erittäin paljon.

So the tiny renovation to  my little caravan to fix the rain leaks has been progressing very slowly even though it's not that big of a project. But slow progress is also progress and here's pics of how it's going at this moment.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti