perjantai 28. kesäkuuta 2024

Hellepäivän hyllyhommia

Piti olla koko päivä hellettä paossa sisätiloissa, vaikka vaunua haluaisin jo olla entraamassa, niin keksin siinä, että voinhan sitä entrata tällai sisätiloissakin rakentamalla sinne uuden keittiöhyllyn.

Kävin autotallista penkomassa vain materiaaleja ja aloin suunnitella päässäni olleen vähän sinnepäin olevan vision mukaisesti: että olisi niin kuin pieni lokerohylly ja sen alla paljon naulakkotappeja. (Tuo valkoinen levy alla on vaunun edellinen keittiöseinä, joka oli tuossa vain tasaisena alustana, epätasaisen pöydän päällä, eikä siis muuten liittynyt tähän projektiin koukkuineen.)

Ja sitten kun olin tarpeekseni mittaillut ja suunnitellut otin kuviosahan käteen ja leikkelin sopivat palaset taustaksi, hyllyksi, sen etulaidaksi ja päädyiksi. Tuli vähän raffit, mutta ei meillä niin tarkkoja olla, kun tämä tässä jokatapauksessa jossain kohti valkoiseksi maalataan kumminkin. Kasasin koko komeuden pienillä ruuveilla, jotka voin kittailla vielä piiloon ennen sitä maalaamista.

Sitten laskeskelin ja mittailin paikat niille naulakkotapeille, joita minulla sopivasti olikin pussillinen varastoissani. Ovat tuollaiset pienet ja söpökät, eli justiinsa passelit pieneen ja söpökkään vaunuuni.

Ja kun sain koko komeuden kasaan kävin tietty nopsaan sitä sovittelemassa vaunun seinälle ja sehän kuulkaas sopi sinne aivan täydellisesti mitoiltaan. Vähän orvolta vielä näyttää, kun ei ole se laattalevy tuossa alla (se on muuten sittenkin ilmeisesti Mani-levy eikä Enso-levy), mutta sekin pitää vielä maalata ensin ennen kuin sitä voi tuohon alkaa sovittelemaan.

Mutta onpas kiva kun edistyi remppa tämän verran jo, vaikka luulin, ettei tässä helteessä mitään jaksa tehdä. Hyvin jaksoin sisätiloissa askarrella ilmastointikoneen pauhatessa viereisessä huoneessa ja huomenna maalikaupan kautta niin saan tämän ja sen laattalevyn ehkä jo tänä viikonloppuna uusissa valkoisissa väreissään vaunuun paikoilleen.

Since it was too hot outside to do anything in my little caravan I did a new kitchen shelf there inside the house instead. Pleasant to work with air conditioning and the result will be so cute when I paint it white.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti