tiistai 11. maaliskuuta 2014

Vihdoinkin tasaparit

Vaikken sisustuksessani suosikaan kovin kirkkaita värejä on silti yksi asia jossa värit sallin, nimittäin kokoelmassani Arabian vanhoja puhalluskoristeisia kahvikuppeja. 

Näitä on keräilty vuosien ajan aina silloin tällöin sopivan kupin tai lautasen vastaan tullessa. Jossain vaiheessa lautasia oli enemmän kun kuppeja mutta tämän viimeisimmän, varsin pohjalaishenkisen kupin myötä menivät vihdoin tassit ja kupit tasan. Ja vaikka nämä taidettiin alkujaan suunnitella ihan arkikäyttöön pidän itse näitä vähän parempina kaffekuppeina ja käytän vain erikoistilanteissa. 

En ole oikein koskaan osannut käyttää kuppeja omissa tasseissaan, eikä minulla taida edes olla kovin montaa oikeaa paria. Tykkään enemmän tästä sekalaisesta tyylistä jossa kuppi saa sen lautasen alleen joka käteen sattuu ensinnä osumaan (Ihan puhtaasti vahingossa sai pohjalaiskuppi aika liki oikean tassin alleen kuvatessa. Enkä edes huomannut ennen kun nyt kun tätä kirjoitan.)


I have this collection of vintage Arabia coffee cups that I've been collecting over the years. I used to have more plates than cups but as I found this blue cup above I finally got my pairs even.
I think these cups were originally designed for the everyday use after the war, but I like to use these as my better cups, for special occasions.  I remember back in the day flea markets were full of these but nowadays these are getting harder and harder to find.

25 kommenttia:

  1. Nää on niin ihania! Mun lemppareita! Itse omistan vain ihan muutaman vasta, mutta samanmoinen kokoelma olisi haaveissa <3

    VastaaPoista
  2. Kääks miten sulosia!! (: Pitäisköhän sitä alkaa keräilyhulluksi. Löytyisköhän teekokosina kuppeja tarpeeksi täältä kahvihullujen maasta?? :D

    http://kotiani.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Wow, kokoelma saa vihreäksi ruudun tällä puolella.

    Miksiköhän kahvi muuten maistuu niin paljon paremmalta ohuesta posliinikupista kera tassin verrattuna mukiin?

    VastaaPoista
  4. Oi, sulla on upea kokoelma! Keräilen näitä samoja kuppeja, pienen budjettini takia aika harvoin löydän sellaiseen hintaan, minkä pystyn kupista maksamaan. Mutta ajan kanssa :) Ja on se muuten sitäkin hienompi juttu aina silloin harvoin, kun yksi kuppi löytyy lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se! Juuri noin omanikin keräilin. Pikkuhiljaa ajan kanssa kuppi ja tassi kerrallaan.

      Poista
  5. Aivan ihania yhdistelmiä! En olisi mitenkään itse keksinyt, että kuppi ja tassi eriparisina näyttääkin paljon kivammalta, kuin saman värisen kanssa.

    VastaaPoista
  6. oi oi, kuinka kauniita! hauska idea sekoitella kupit ja tassit.

    VastaaPoista
  7. Oioioioioj! Sulla on ihan täydellinen kokoelma.
    Mä täällä kateudesta vihreänä ihailen ;)

    Noin mäkin niitä käyttäisin. Kauniisti käyvät yhteen.

    VastaaPoista
  8. Ihastuttavia juuri noin eripari aluslautasineen:)

    VastaaPoista
  9. Hyvänen aika! Minullakin on vain muutama kuppi ja lautanen, nekin ihan eri paria, mutta nyt kun näin nämä sinun, iski ihan totaalinen kuppihimo. Ollappa tuollainen kokoelma! :-)

    VastaaPoista
  10. Hei! Tosi hyvä idea! Mä olen aina katsellut nuita ihania kuppeja ja tasseja, mutta jättänyt oatamatta kun ei ole paria!.
    Nyt voinkin ostaa:D sillä tuo on niin hauska idea ja nätti!!:)

    Kauniita kuppeja!!:)

    VastaaPoista
  11. Ihanat ja aurinkoiset! Mun sormet taas syyhyä piakkoin hyllyyni saapuvia Arabian krookus-kuppeja...en millään malttaisi odottaa, että saan ne käyttööni! Jos olisi enemmän hyllytilaa, niin alkaisin kyllä keräillä näitä värikkäitäkin Arabioita :)

    VastaaPoista
  12. Ihania ja olen aivan onnesta sykkyrällä, sillä itse aloitin näiden keräämisen jo kymmenen vuotta sitten. Silloin niitä sai pilkkahintaan aika useilta kirppareilta ja niitä oli hyvin myynnissä. Nykyisin taitaa olla toisin. Esikoisemme rippijuhlakahvit juotiin juurikin tällaisista kupeista tasseineen, vaikka juhlat olivat kyllä hauskat muutenkin. Hieno postaus, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nykyään näiden hinnat alkavat olla jo melko suolaisia kirppareilla. Meilläkin muuten männä kesänä lapsen rippikahvit juotiin näistä kupeista :-)

      Poista
  13. Ihana kuppikokoelma!!!
    Meillä on tulevana sunnuntaina juhlat tulossa ja olinkin ajatellut kattaa pöytään eriparikupit. Ihan noin upeaa kokoelmaa ei minulta kyllä löydy.

    VastaaPoista
  14. Jotenkin nää kyllä miellyttää silmää kovasti vaikka en itsekään mikään väri-ihminen ole!

    VastaaPoista
  15. Ihania kuppeja minä tykkään myös kun on ns eriparisia mutta silti yhtenäisiä kuppeja :)

    VastaaPoista
  16. Wau ! Hieno kokoelma kerrassaan! Itse juuri ihmettelin blogissa kahvikuppiasiaa, että kuka niitä nyt enää käyttää, mutta ei niitä silti liikaakan ole ;)

    VastaaPoista
  17. Komea kokoelma! Suurin osa on juuri BR-kuppeja joita kerään eripari periaatteella. Olen kyllä pyrkinyt löytämään lautaset samaa väriä, mutta nuohan näyttävät loistavilta noin! Kuppeja yritän saada mahdollisimman paljon erilaisia. Meillä ovat vieraskäytössä, mutta ei niinkään juhlissa. Ehkä sitten kun niitä on tarpeeksi. Täytyykin joskus laittaa postaus omista kupeistani...

    VastaaPoista
  18. Eksyin blogiisi ensimmäisen kerran eilen ja nyt oon plärännyt sitä läpi aina kun pieneltä kaksi vuotiaalta kuopukseltani ehdin.:) Oi että on ihanat kupit! Joskus voi sattua sellaiselle kirppikselle josta jotain näinki ihanaa löytyy vielä tosi halvalla!:) Melkein jokapaikassa hinnat on kyllä jo kovat. Täällä kotikaupungissa on yksi sellainen paikka josta juuri muutama päivä sitten ostin pari tuollaista tassia varmaan yhteensä eurolla. Tuli hyvä mieli! Tuo mun 2vee on jo kokenut kirppistelijä. Se on meidän yhteistä puuhaa usein arkiaamupäivisin kun isot lapset on koulussa. Tykkää koluta,äitiinsä tullu;)

    VastaaPoista